Campania „Spune DA! Sustine donarea de organe”

 

Campania „Spune DA! Sustine donarea de organe”, ajunsa la editia a IX – a avenit, ca in fiecare an, cu o serie de noutati, dintre care cea mai importanta a fostimplicarea, prin intermediul camerelor zonale ale notarilor publici, acestei categorii profesionale, in comunicarile facute in cadrul Campaniei. Notarul public este cel in fata caruia de da declaratia de inscriere in Registrul National al Donatorilor, el fiind si cel care face toate inregistrarile si modificarile in acest Registru.

Pe langa aprecierile laudative la adresa echipei de campanie facute de oficialitatile prezente si publicul contactat, s-au desprins si o serie de concluzii, anume:
– necesitatea si dorinta de informare a cetatenilor despre particularitatile activitatii de transplant cu privire la:caracterul legal, demersurile ce trebuiesc intreprinse in vederea inscrieirii in Registrul National al Donatorilor de Organe, viata pacientului cu transplant, siguranta respectarii de catre institutiile de sanatate a consimtamantului dat, implicarea medicului de familie in informarea pacientilor etc.;
– siguranta si increderea populatiei in mesajul transmis de catre noi, pentru ca suntem cei care am trecut prin astfel de proceduri;
– continuitatea si diversificarea formelor de informare in asa fel incat sa fie accesibile de toate categoriile de cetateni;
– cresterea gradului de implicare a notarilor publici in informarea populatiei cu privire la oportunitatile legale pe linia donarii de organe;
– cresterea perioadei de campanie din fiecare oras pentru a putea informa un numar cat mai mare de cetateni.

O particularitate a campaniei din acest an a constituit-o informarea realizata in randul populatiei tinere – elevi si studenti – dar si a medicilor, actiuni care s-au desfasurat „la ei acasa”, adica in scoli, universitati, spitale. Intr-un astfel de cadru, prin cursivitatea informatiilor transmise si a dezbaterilor interactive provocate, s-a reusit atingerea scopului propus, acela ca decizina privind acceptul/refuzul donarii sa fie bine documentata.

Mai mult, unele cadre medicale au decis sa mearga sa se inscrie in Registrul National al Donatorilor de Organe, iar elevi au declarat ca vor duce mesajul nostru in randul prietenilor, cunostintelor, membrilor de familie si ca, la randul lor, cand vor deveni majori, se vor inscrie in Registrul National al Donatorilor de organe. Multi dintre elevi si-au manifestat interesul de a devenii voluntari ai ATR implicandu-se alaturi de membrii si actualii voluntari in sustinerea acestei cauze.

Receptivitatea si interesul manifestat de oficialitatile locale cu privire la importanta acestei campanii de informare a asociatiei s-a materializat in incheierea unui parteneriat de lucru si sprijin financiar cu Primaria Munincipiului Rm. Valcea, pentru continuarea acestei campanii la nivelul intregului judet.

De punctat alaturarea la cauza ATR de promovare a transplantului si donarii de organe, a unui club de motociclisti din Campina, suportul acestora fiind de foarte mare impact la public.

Localitatile „vizitate”: Campina (Prahova), Pitesti (Arges), Rm. Valcea si Horezu (Valcea), Lehliu Gara (Calarasi)

Membrii echipei de campanie, care merita toata aprecierea: Gh. Tache (presedinte ATR), Eliza Coman, Adriana Dumitrache, Alexandra Mirea, Raisa Nicoleta Arsenica, Anca Leonescu, George Pavel, George Radu, Corneliu Padurariu, Ion Bajan, Laurentiu Ruset, Sorin Feroiu, Sorin Floarea.

Toate activitatile din Campania „Spune DA! Sustine donarea de organe.”, au fost posibile cu sprijinul sponsorilor locali, care au sustinut activitatile in localitatile lor si a celor care au sustinut ingtreaga editie a Campaniei: SC Astellas Romania, SC Roche Romania.

http://www.e-transplant.ro

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s